Erasmus+ Live Green 2017 - Luminosus HU

Luminosus, n.o. non-profit szervezet
Tartalomhoz ugrás
ERASMUS+ IFJÚSÁGI CSERE - LIVE GREEN 2017
Live Green elnevezésű projektünk az Erasmus+ program keretében valósult meg 2017. szeptember 11-17. között Nagykaposon.
 
A projektben 4 ország szervezete képviseltette magát: Lengyelország, Magyarország, Románia-küldő szervezetek és Szlovákia, mint fogadó szervezet. Összesen 46 fiatal vett részt az ifjúsági cserében.

 
A projektünkkel szerettük volna elérni, hogy környezettudatossá váljanak a fiatalok a háztartásokban, csökkentsék a vegyi anyagok használatát és hulladékkibocsájtást, természetes alapanyagú kozmetikumokat használjanak és újrahasznosítsanak régi dolgokat.
 
A projekt keretében interaktív programokat szerveztünk, mint kis és nagy csoportos műhelymunkák, kerekasztalbeszélgetések, brainstorming, ún. jó gyakorlat látogatások, amelyek mind azt a célt szolgálták, hogy elsajátítsák a zöld életmódot, elméleti és gyakorlati tudásra tegyenek szert. Mindeközben fejlődtek a fiatalok szakmai, kommunikációs, nyelvi, szociális, kulturális és egyéb kulcskompetenciáik.

 
A 7 napig tartó programsorozatban az alábbi témák megvitatására és foglalkozásokra került sor:
 
-        kézműves foglalkozás keretében elsajátítottuk a papír újrahasznosításának technikáját.
 
-        kreatív workshop keretében a fiatalok csapatokban készítettek hulladékból különböző - használati tárgyakat.
 
-        a Soaphoria természetes és organikus kozmetikumokat gyártó manufaktúra képviselőivel töltöttünk egy napot, akik bemutatták a szappankészítést, készítettünk fürdőbombát/pezsgő golyókat, amelyet ezután bárki otthon is elkészíthet majd mindenki bekapcsolódott az organikus szájbalzsam és testvaj készítésébe.
 
-        kiscsoportos foglalkozásként a kozmetikumokon feltüntetett szimbólumok jelentésének jártunk utána
 
-        „Natural Garden” meglátogatása során elsajátítottuk, hogyan termeszthetünk zöldséget,- gyümölcsöt vegyi anyagok nélkül, a komposztálás folyamatát, tanácsokat kaptunk a fűszernövények termesztéséhez, megkóstoltunk növényeket.
 
-        Arc-, és hajpakolásokat állítottunk elő egyszerű konyhai hozzávalókból a lengyel csapat vezetésével
 
-        Kiscsoportos foglalkozás keretében ötleteltünk a fenntartható háztartás, környezetbarát tisztítószerek, kozmetikumok, egészségünk megőrzése gyógynövényekkel, újrahasznosítás témaköreiben.
 
-        Esténként kulturális nemzetközi estet tartottunk, ahol a partnerszervezetek országai bemutatták országukat, jellegzetes ételeiket, hagyományaikat, népzenéjüket.
 
 
A projekt eredményeként kiállítást szerveztünk az elkészített tárgyakból, hogy ezzel is terjesszük projektünk üzenetét, ösztönözzünk másokat a hulladékkibocsájtás csökkentésére egy zöld háztartás vezetésére.
Created with WebSite X5
JELENTKEZZ!
@ EMAILEZZ!

Kövess minket!
Vissza a tartalomhoz