Erasmus+ Be the Change 2022 - Luminosus HU

Luminosus, n.o. non-profit szervezet
Tartalomhoz ugrás
ERASMUS + IFJÚSÁGI CSERE - BE THE CHANGE 2022
Az ifjúsági cserét valósítottunk meg 2022. november 21-27. között, összesen 29 résztvevővel.

A résztvevő fiatalok Ukrajna, Lengyelország, Lettország és Szlovákia területéről érkeztek. Minden országból 6+1 résztvevő képviseltette magát, kivétel Lengyelország ahol + 1 kísérő tanár érkezett. Projektünk fő témája a tolerancia, egymás elfogadása, kulturális sokszínűség megismerése volt. A tolerancia világnapját november 16-án ünneplik világszerte. Az ifjúsági cserét 2022. november 21-27. között sikerült megvalósítani, közel esett eme jeles nemzetközi naphoz.

Minden fiatal máshonnan jött, más lehetőségekkel, készségekkel rendelkezett, különbözőek voltak a nézeteik, az angol nyelvtudásuk, más dolgokat tartanak fontosnak, és más prioritások szerint élnek. A tolerancia, empátia mások iránt,  kulturális sokszínűségek elfogadása legjobban megtapasztalható egy közösségen belül, ha 4 különböző országból jött fiatalokat „összezárunk” egy hétre.  A tolerancia létszükséglet, sajnos napjainkban kiveszőben van az emberekből.

Ifjúsági cserénkben a tolerancia megértését és toleráns viselkedés fontosságára hívtuk fel a figyelmet programjainkon keresztül. Megmutattuk a fiataloknak, hogy az emberek máshol, más értékrend szerint nőnek fel. Megtapasztalták azt is, hogy amikor különféle kultúrák, országok, népek kerülnek szóba, sokszor sztereotípiákat társítunk hozzájuk. A fiatalok rájöttek arra, hogy ha megismerik a különböző kultúrákat, embereket, a sztereotípiák, előítéletek leomlanak.

Projektünk biztosította a sokszínűséget, a 29 eltérő nemzetiségű fiatal beleértve csoportvezetők, töltötte együtt idejének nagy részét egy idegen országban, ahol nem formális keretek között szereztek életre szóló tapasztalatokat, sajátítottak el új dolgokat. A program végén Youthpasst kaptak.
A projekt produktuma egy fotókeret volt, mely az elfogadás, tolerancia és egyenlőség üzenetét közvetíti.
Created with WebSite X5
JELENTKEZZ!
@ EMAILEZZ!

Kövess minket!
Vissza a tartalomhoz