Önkéntesmenedzsment 2.0 - Luminosus HU

Luminosus, n.o. non-profit szervezet
Tartalomhoz ugrás
ÖNKÉNTESMENEDZSMENT 2.0
2022.05.01. – 2024. 01.31.

A projekt az Erasmus+ pályázati program keretében az Európai Unió támogatásával valósul meg, azonosítószáma:
2021-2-HU01-KA210-YOU-000049546


A projektben önkénteseket foglalkoztató szervezetek bevonásával arra törekszünk, hogy a FIATALOK TÁRSADALMI RÉSZVÉTELÉT ERŐSÍTSÜK önkénteskoordinátoroknak szóló online kézikönyvvel és transznacionális gyakorlatorientált workshop keretében. A gyakorlati készségek fejlesztése és a kiadvány tartalma a három Erasmus+ prioritást (inklúzió, fenntarthatóság, digitalizáció) állítja a középpontba. A projektben a 18-29 éves önkénteskoordinátorok korszerű, szakszerű, innovatív és a fiatalok igényeire szabott segítséget kapnak az önkéntesmenedzsmenthez.
A projektet 3 szervezet együttműködésében valósítjuk meg. A partnerszervezetek között az egyes feladatokat megosztottuk. MINDEGYIK PARTNER FELEL EGY-EGY TEMATIKUS TERÜLETÉRT, de valamennyi aktivitásban közösen veszünk részt. Caritas Szabadka felel az inklúzió témakörért, Luminosus, n.o. a fenntarthatóságért, Talentum Alapítvány a digitalizáció témakörért.

TEVÉKENYSÉGEK a projekt során:

• 5 online szakmai találkozó (kick-off és evaluation meeting, 3 szakmai workshop)
• 3 jelenléti partnerségi találkozó a jógyakorlatok megismerése érdekében tematizáltan (inklúzió, fenntarthatóság, digitalizáció)
• helyi tevékenységek: gyűjtőmunka, helyzetelemzés, igényfelmérés
• Önkéntesmenedzsment 2.0. online kézikönyv jógyakorlatainak megírása és kiadása
• fiatalok készségfejlesztése a gyakorlat-repertoár bővítő workshopon, közös tanulás
• projekteredmények terjesztése, visszajelzések elemzése.

A partnerek megismerik egymás országának jógyakorlatait, ezeket rendszerezik, és javaslatokat tesznek az önkéntesmenedzsment gyakorlatuk megújítására az inklúzió, fenntarthatóság és digitalizáció jegyében. A kifejlesztett ÖNKÉNTESMENEDZSMENT 2.0 ONLINE KÉZIKÖNYV gyakorlati ismereteket kínál, a GYAKORLAT-REPERTOÁR BŐVÍTŐ WORKSHOP motivációt és módszertani biztonságot ad a résztvevőknek. Az önkéntesek bevonása, elköteleződése intenzívebbé válik a partnereknél és a kézikönyvet használó civileknél.

A Szervezz ÖMIvel! című online kézikönyv letölthető vagy lapozható itt
Várjuk az érdeklődőket az Önkéntesmenedzsment 2.0 projektünk záró workshopjára!INGYENES online workshop december 7-én, 14.00 és 16.00 között
Alapkérdések: Hogyan tekintsünk megújuló szemmel az önkéntesek szervezésére, koordinálására? Mit tehetünk azért, hogy sok önkéntesünk legyen? Milyen lépések vezetnek a hatékony és minőségileg magas színvonalú munkához az önkéntesek bevonásával?

Extrák: Hogyan teremthetünk inkluzív környezetet az önkéntesfogadásban? Hogyan érdemes a zöld szemléletet az önkéntesekkel való munkában is erősíteni? Hol van a helye a digitális eszközöknek, online platformoknak az önkéntesek szervezésében? Hogyan vonjuk be a fiatalokat az önkéntességbe? Mi kell ahhoz, hogy egy fiatalból aktív önkéntes koordinátor legyen?

Plusz: Hogyan tudunk csatlakozni az Európai Önkéntesség Terve 2030 programhoz? Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, hogy munkánkat európai színvonalon, de helyi szinten, a közösségre szabva valósítsuk meg?
Ha vannak kérdéseid az önkénteskoordináció szervezeti fejlesztésében, akkor várunk!
Workshopvezetők: B. Balogh Edit és Zs. Gyenes Krisztina civilfejlesztők
Jelentkezési határidő: 2023. december 4.
A WORKSHOP INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓKÖTELES!
Regisztráció workshopra

Created with WebSite X5
JELENTKEZZ!
@ EMAILEZZ!

Kövess minket!
Vissza a tartalomhoz